Coop Skolekontakten

– et helt nyt undervisningsmateriale til gymnasiet, HF samt grundskolens mellemtrin og udskoling.

Samvirkemagasinerne fortæller de seneste 90 års danmarkshistorie. Samtidig er de en indgang til at forstå danskernes forbrug gennem tiden.

På classic.samvirke.dk er al tekst lige til at søge i. Uanset hvad du leder efter, skal du blot skrive et søgeord i søgefeltet, hvorefter de relevante artikler og reklamer dukker op. Danmarks Industrimuseum, Coops Skolekontakten og Samvirke har udviklet et tværfagligt undervisningsmateriale, som giver idéer til, hvordan denne guldgrube af artikler og reklamer bruges i undervisningen.

Undervisningsmaterialet understøtter læringsmålene i dansk, historie og samfundsfag samt madkundskab og er udarbejdet af didaktisk pædagogiske medarbejdere. Samvirke Classic understøtter i høj grad også læringsmålet om elevens egen informationssøgning.

Samvirke Classic er delt ind i fire temaer til gymnasiet og HF: ”FDB’s markedsføring – en folkelig, kulturel fortælling”, ”Mad og forbrugere”, ”En amerikaniseret detailhandel” og ”Den politiske forbruger”. Temaerne danner rammerne om opgaver, der kan tilpasses mange forskellige arbejdsformer, herunder fx gruppeopgaver, skriftlige opgaver eller selvstændigt arbejde hos eleverne.

Til grundskolen findes et hæfte med 32 siders spændende opgaver. Fem temaer fører eleverne direkte ind i verdenen af gode fortællinger fra den seneste danmarkshistorie. Temaerne er: Butikken, Familien, Ferie, Mad og Emballage.

Til alle temaer er der udarbejdet fagspecifikke spørgsmål og materialet består således af baggrundstekster, lærervejledninger og opgavesæt. Nedenfor klikker du dig videre på den relevante uddannelse, hvorefter materialet samt lærervejledninger er lige til at benytte. 

Vælg uddannelse:


Sådan bruger du Samvirke Classic

Se videoen nedenfor og bliv klogere på, hvordan du bruger Samvirke Classic.